Vadászház
 

A szobákról

A kétszintes épületben 19 vendég elhelyezésére, 3 db kétszemélyes, 3 db három személyes és 1 db négyszemélyes szoba áll rendelkezésre (1 db 3 személyes és a négyszemélyes szoba erkéllyel rendelkezik). A kétszemélyes szobák szükség esetén ágybetéttel pót-ágyazhatók. A szobákban a széles és kényelmes egyszemélyes ágyakon kívül egy kellően tágas szekrény van, emellett minden ágyhoz éjjeliszekrény vagy polc és olvasólámpa tartozik. A fatüzelésű cserépkályhák a legnagyobb hidegben is kellemes meleget biztosítanak, fűtésükről a személyzet gondoskodik. Az emeleten 1 db, a földszinten 2 db hideg-melegvizes tisztálkodó helyiség (tusoló, mosdó, WC) található.

A szobákon kívül vendégeink rendelkezésére áll a tágas nappali, ahol hideg időben hangulatos kandalló ontja a meleget. Lehet itt étkezni, zenét hallgatni, DVD-t, televíziót nézni (számos műholdas TV csatorna fogható), de akár közösségi életet élni, játszani, énekelni, táncolni stb.

Az ellátás

A ház alapvetően önellátásra berendezett, vagyis étel és ital kiszolgálás nincs. A konyha jól felszerelt, megtalálható benne a sütővel ellátott gáztűzhely, hűtő-fagyasztó szekrény, mikrohullámú sütő, kávéfőző, a legkülönfélébb edények, konyhai kellékek, mosogató eszközök és szerek stb. Emellett étkezőasztal és bárpult egészíti ki a konyha berendezését.

Az ételek akár a konyhai tűzhelyen, akár a házon kívüli kemencében, grillezőben vagy szabad tűzön, bográcsban is elkészíthetők. Csoportosan, előre egyeztetett igény esetén, lehetőség van hangulatos egytálétel vacsora közös elkészítésére, melyhez az iránymutatást, az alapanyagokat (akár vadhúsokat is) és azok előkészítését gyakorlott főzőmester biztosítja. A ház sajátos térítésmentes szolgáltatása, hogy naponta egy alkalommal – közösen egyeztetett időpontban - lehetőség van a gondnoknál élelmiszer és ital megrendelésére, természetesen csak olyan árucikkekre, amelyek Bokodon is beszerezhetők.

A ház vízellátása saját kútról történik, alkalmas fürdésre, fogmosásra, mosogatásra. Fogyasztásra és főzésre azonban palackos víz használatát javasoljuk.

A park

A vendégház egy gyönyörű kis rét (Házi-rét) szélén épült, amely mellett az itt még csak patak méretű Erzsébet-ér csörgedezik. A ház körül számos létesítmény található, amelyek egyaránt szolgálják az étkezést, iddogálást, kávézást, de a közösségi eseményeket is. Nagyrészük tetővel ellátott. Különleges megoldás a kemencével és hagyományos fafűtéses (grillező) sütővel rendelkező, 15-20 személyes tetős asztalsor, amelynek vászon oldalfalai perceken belül lehúzhatók, így a legrosszabb időben is biztosítható a kellemes közérzet. A téli használatot gáz hősugárzók teszik lehetővé. Hasonló megoldással bír a szalonnasütést és bográcsban főzést szolgáló pergola-szerű építmény is. Különleges hangulata van a ház melletti természetes, füves terasznak, amelyről az egész Házi-rét végiglátható. Napsütésben, reggeli kávézás, vagy délutáni poharazás mellett a táj a szépség és a nyugalom érzését árasztja.

Parkolás

A vendégház előtt kellő beálló hellyel rendelkező, szilárd felületű gépkocsi parkolók találhatók. Kerékpárok biztonságos elhelyezésére zárt melléképület áll rendelkezésre. Lovak részére tetővel ellátott szín szolgál.

Bokod, kerekerdő mélye.GPS (WGS84): 47° 28.835’ N, 18° 12.260’ E Telefon: +36/20 49 39 763