Vadászház
 

Útvonal, bejutás

A Bokodi Vadászház az erdő közepén egy tisztáson található. Gépkocsival erdészeti úton az időjárástól függően közelíthető meg. Pusztavám felé 2km aszfalt út után jobbra fordulva a fasor mögötti földúton, az Erzséber - ér mentén jut ide. Érdeklődjön telefonon az utak állapotáról.

Amennyiben járművét a faluban kívánja hagyni, úgy a kultúrház elötti parkolót javasoljuk.
Így tehát, ha gyalog közelíti meg a vendégházat, az útvonaltérképen a zöld/piros nyomvonalat követve talál oda kb. 5 km séta után.

Ha nem akarja túrával kezdeni a megérkezést, az elérhetőségi telefonszámon egyeztethet a beszállításról.

Egyik túratársunk egy útvonalleírással segíti az eljutást hozzánk. Köszönjük! Részeletek --> Részletek <--

Tatabányáról az Oroszlány felé induló úton 7 km megtétele után Környén egy Y leágazásnál jobbra Bokod irányába térünk le. Ez az út egyenesen Bokodra visz, miközben mellőzünk rajta egy bal felé (Kecskéd), majd egy jobb felé (Kömlőd) irányába induló leágazást. Pontosan 8 km-t megtéve Bokod határába érkezünk. Itt célszerű az első aszfalt út kereszteződésén jobbra kanyarodni (Kis utca), mert ez némi rövidítést eredményez. Persze az sem baj, ha egyenest megyünk tovább (Erőmű utca), mert mindkét utca a Fő utcába torkollik. A Fő utcához érve jobbra kanyarodunk, majd hamarosan elérjük a Fő utca végét jelentő kereszteződést, amely Bokod centrumának tekinthető (Bokod határától a Kis utcán át 1,8 km, a hosszabb úton 1 km-el több). A kereszteződésnél balra fordulva (Pusztavámi utca), az utca baloldalán 100 méteren belül, a község fontos objektumait észlelhetjük egymás után: kocsma (csapolt sör!), presszó, kultúrház és annak parkolója.

Bokodról két útvonal közül választhatunk, melyett a csatolttérképek is mutatnak.

Az „A” változat (Erzsébeti útvonal) hossza 4,9 km, ebből 2 km aszfalt, 2,9 km földút. Ez a változat némileg hosszabb, mint a „B” variáns, de földutas szakasza 400 m-el rövidebb, emellett egyszerűbben követhető. Nagyon száraz időben hátránya lehet, hogy az Erzsébet ér mellett húzódó rész elhomokosodik, ami vezetéstechnikailag nagyobb figyelmet és gyakorlatot igényel. Ettől eltekintve ezt az útvonalat inkább ajánljuk.

Bokodot a Pusztavámi utcán keresztül hagyjuk el, az országút értelemszerűen Pusztavámra tart. Bokod centrumtól 1,95 km távolságban áthaladunk az Erzsébet ér hídján, majd még kb. 50 métert megtéve jobbra lekanyarodunk egy földútra. A földúton haladva, jobbra az Erzsébet eret övező sűrűt, balra szántóföldeket látunk. Mintegy 1,1 km után elérjük a Hármas híd útkereszteződést (a hidak alig észlelhetők a rajtuk lévő földes nyomsáv miatt). Innen egy enyhe jobb és bal kunkor után rátérünk az un. a Házi útra, rajta az eddigi irányt tartva haladunk tovább egy kissé homokos, enyhe emelkedőn. (A Hármas híd útkereszteződésénél, jobbról a Bokodi út csatlakozik be, rajta Bokodra jutnánk vissza, a bal felé induló út pedig számunkra rossz irányba visz.) Felfelé haladva a földút egyre kevésbé lesz homokos. Jobb oldalról megjelenik az erdő, majd nemsokára balról is elérjük a sűrüt (a Hármas hídtól 900 méterre). Beérve az erdőbe mellőzünk egy baloldali leágazást (Alsó út), majd mintegy 450 méter után keresztútba torkollunk. Innen balra 170 métert haladunk egy újabb keresztezésig (balról az alsó út jön vissza). Jobbra fordulva még 200 métert megyünk, amikor szemben egy roggyant góré köszönését fogadjuk, miközben baloldalt már felsejlik a vadászház. Még a góré előtt balra fordulva 80 méter megtételével elérjük a házat, miközben áthaladtunk az Erzsébet-ér hídján.

A „B” változat (Bokodi útvonal) hossza 4,4 km, ebből 1,1 km aszfalt, 3,3 km földút.

A Pusztavámi utcáról jobbra bekanyarodunk a Tátra utcába (Bokod centrumtól 280 méter, ebbe az irányba a község utolsó aszfaltozott utcája). Végighaladunk a Tátra utcán, majd balra kanyarodva (Száva utca) nemsokára véget ér az aszfalt (a Tátra utca elejétől 800 méter). Itt kis bal és jobb kunkor után, egyenes irányban kijutunk a földúton a mezőre. Enyhe emelkedő, majd lejtő és tovább lejtő bevágás után laposabb, homokos úton folytatjuk utunkat a Hármas hídig (további 1,5 km). Itt jobbra rákanyarodva a Házi útra, az „A” változatnál ismertetett enyhe emelkedőn folytatjuk utunkat tovább a vendégházig (még 1,8 km, lásd az előző leírást).

Vissza csuk <--

Térkép

Bokod - Bokodi vadászház útvonaltérkép


Nagyobb térképre váltás

Bokod, kerekerdő mélye.GPS (WGS84): 47° 28.835’ N, 18° 12.260’ E Telefon: +36/20 49 39 763